В нощта срещу петък въоръжените сили на Руската федерация предприеха поредна атака срещу украинската военна инфраструктура. Основната зона на атака беше района на град Днепър.

Руски военни източници съобщават за вероятно попадение с ракети "Искандер" на военно летище, както и за прецизна атака на батарея от системи за противовъздушна отбрана С-300.

Твърди се, че удар е нанесен директно в центъра за управление на противоракетната система с последваща детонация. Също така е била унищожена машината за управление и повреден радарът за насочване.

Украински източници съобщават, че районът на град Павлоград, където има много важни военни и логистични съоръжения, е бил особено силно засегнат от ударите.

Друг удар е нанесен в района на голямата жп гара Синелниково, която се намира срещу Днепър  на левия бряг на река Днепър. Самият град също пострада - по все още непотвърдени данни още една ТЕЦ е пострадала.

Също така руските войски продължиха да поразяват цели в района на Одеса, откъдето идва информация за мощни удари. Поразени са предимно военни обекти, складове и подстанции.

Освен това има съобщения за удари в района на Суми, а експлозии са чути и в района на Кременчуг на Полтавска област.

Освен това украински източници съобщават за атаки в района на Кривой Рог, където по предварителна информация Криворожската топлоелектрическа централа е получила значителни щети.