В нощта срещу петък руските войски отново несеоха масирана атака срещу Украйна. Регистрирани са изстрелвания на ракети от самолети Ту-95МС, "Кинжал“, авиационни управляеми ракети, балистика от Крим, както и ударни дронове, съобщава УНИАН.

ВВС на Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) съобщиха за изстрелвания от стратегически бомбардировачи Ту-95МС. Регистрирани са и излитания на самолети от летище "Оленя“ в Мурманската област на Русия, както и на три МиГ-31К от летище "Саваслейка“. В резултат в  Украйна е обявено мащабно предупреждение за опасност от въздушни удари.

Атаката е започнала малко преди 04:00 часа местно време (съвпада с българското време) и е продължила няколко часа. Освен ракети, руснаците са изстреляли ударни дронове срещу Украйна. Първото съобщение за засичането на дронове-камикадзе в било за Сумска област и е подадено още около 20:30 часа на 28 март.

БпЛА са регистрирани във всички части на страната. В много региони, включително в Лвовска област, е сработила противовъздушната отбрана.

Съобщено бе и ракети в посока Каменски, Днепропетровска област. Впоследствие ръководителят на местната областна военна администрация Сергей Лисак поясни, че руснаците са атакували редица критични инфраструктурни обекти. Един човек е пострадал е хоспитализиран в тежко състояние.