Украинските военни са атакували военно летище и две петролни рафинерии в руския Краснодарски край, предаде РБК-Украйна, като се позова на свои източници.

"В нощта на 27 април "памукът" посети военното летище в Кущевская и петролните рафинерии в Илск и Славянск. Съоръженията са били атакувани от дронове на СБУ (Служба за сигурност на Украйна)".

"Атаката на летището е организирана от СБУ и съвместно със Силите за отбрана. Там са били разположени десетки военни самолети, радари и съоръжения за РЕБ (радиоелектронна борба) на противника", е заявил един от източниците.

Освен това дронове на СБУ са ударили ректификационните и атмосферните колони на рафинериите Илск и Славянск в Кубан. "Това са ключови технологични съоръжения на рафинериите. Според източниците на украинската медия след попаденията на летището и рафинерията са започнали пожари и евакуация на персонала".

"СБУ продължава ефективно да работи по военни и инфраструктурни обекти в тила на противника, намалявайки военния потенциал на Русия", е допълнил един от източниците

Петролните рафинерии в Илск и Славянск вече са били атакувани от украинските военни и по-рано.