Украинските сили не са се изтеглили отвъд канала Северски Донец-Донбас, който е близо до град Часов Яр в Донецка област.

Така анализаторите на DeepState коментираха в канала си в Telegram изявлението на председателя на Съвета на резервистите на Сухопътните войски на Въоръжените сили на Украйна Иван Тимочко, че ВСУ са взривили моста. Те припомниха, че това вече е било опровергано от Хортицката оперативно-стратегическа група войски.

"Врагът е този, който удари моста, не се оттегляме отвъд канала и продължаваме да държим позиции в източните покрайнини на града“, подчертават DeepState.

Председателят на Съвета на резервистите от сухопътните войски Иван Тимочко посочи канала Северски Донец-Донбас като сериозна пречка за настъплението и движението на руските сили.

"Разрушаването на моста през канала означава, че от другата страна няма наши войски, разбира се, че мостовете са разрушени, за да не могат да се движат вражеските войски и ограничаване на тяхната логистика“, заяви той.

Впоследствие представителят на ОСВ "Хортица“ Назар Волошин уточни, че украинските войници не са взривили моста, а напротив – възстановяват го, за да запазят логистичните си линии.