Обърна се внимание на избирателната активност и изборните резултати от 2 април, но не се акцентира върху повече от половината български народ, който има право на глас, но не отиде до избирателните урни.

При 100% обработени изборни резултати стана ясно коя партия или коалиция побеждава в различните райони на България. В крайна сметка, по данни на ЦИК, 6 партии влизат в 49-то НС: ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, "Възраждане", ДПС, "БСП за България" и "Има такъв народ“.

С "Не подкрепям никого" обаче са гласували 108 842 души. 

Обобщената избирателна активност на 2 април, според данните на ЦИК, е 40.63%.

Това означава, че близо 60% пълнолетни български граждани, имащи право да упражнят своя глас, не са отишли до урните в изборния ден. Област Кърджали направи впечатление с най-ниската избирателна активност от 26.82%, следвана от област Сливен с 30.04%.

Какво се случва с онези, които са решили да упражнят гражданските си права, но не подкрепят никого? Нима разнообразието от политически формации не е достатъчно?

Едва 1.22% повече избиратели са отишли до урните миналата неделя в сравнение с  предходните парламентарни избори на 2 октомври.

Апатията, която обзема хората, е пагубна за онези, които искат промяна. Българите са разочаровани и отегчени от петите избори в рамките на две години. Някои не знаят дали има смисъл да гласуват, а други знаят, че има, но не знаят за кого.

Дали поредицата от избори или липсата на надеждни политически лица доведе до това?