Бившата депутатка от "Продължаваме промяната" Лена Бориславова смята, че първият мандатоносител има 3 опции -  избори, кабинет "Магнитски" или да подкрепят втория опит за кабинет. Това стана ясно от нейна публикация във Фейсбук, научи "Фокус". 

"ГЕРБ управленска програма нямат- нито за 1 месец, нито за 3 месеца, нито за 6. Имат предизборна програма (!), в която се срещат същите обещания като преди 10 години", категорична бе тя и допълни, че те не предлагат и работеща формула за кабинет.

По думите й лицата или “личностите" не се знае кои са.

"ПП-ДБ имаме конкретно предложение за излизане от политическата криза и за липсата на доверие между първите политически сили. Имаме конкретна управленска програма за конкретен срок, разграфена по приоритети и по тримесечия", написа бившата депутатка и допълни, че коалицията има и състав на кабинет, готов да застане зад тази програмата и пред отговорността да решават текущи проблеми при липса на стабилна парламентарна подкрепа.

"Не се караме на медиите, не свикваме истерични прес конференции, защото ни е трудно да работим в ексел, не хулим и не се сърдим, не играем на покер. Тук сме, за да говорим как да се състави работещо правителство, което да свърши работа, а не просто да управлява вместо Радев", категорична бе тя.

Заради критиките, отправени от ГЕРБ към коалицията, че е избрала документът да бъде в екселска таблица, Бориславова отправи закана, подкрепена с шеговита снимка, илюстрираща Доналд Тръмп, лично да се ангажира с прехвърлянето му в друг формат - на Word. 

"П.С. Аз лично поемам ангажимент да прехвърлим информацията от ексел в таблица в word, за да намалим драмата", завърши тя.