Приключва морално и институционално най-вредният парламент в последните 10 години. Морално и институционално вреден, който ще остави тежки последици за години напред в обществените и политически отношения в България", заяви Нинова. Това заяви лидерът на БСП  Корнелия Нинова в декларация от името на парламентарната група, предаде репортер на "Фокус"

"Морално вреден, защото "Промяната" се прегърна със статуквото. Някой си въобразяваше, че може да има променена мафия, не може. Получи се мафиотизирана промяна. Резултатите от тези десет месеца са изпиране на корупцията, на статуквото. Легализиране на кражбите и лобизма и поставяне на паралелната държава на първи ред в най-висшата институция в България - Народното събрание", каза още лидерът на БСП. 

По думите ѝ отблъскването на гражданите от политиката ще има тежки последици върху страната и нейното бъдещо развитие. Нинова бе критична към промените в основния закон, описвайки го като "посегателство" срещу националния суверенитет: "Състави се мнозинство, което посегна на основните начала в Българската конституция. Промените в Конституцията отнеха българския национален суверенитет. Вместо съдебна реформа, която цели справедливост, се направи съдебна реформа, която задълбочи всички пороци в съдебната реформа". 

По думите ѝ евроатлантическият дух се бил изпарил, а нейната равносметка за 49-ия парламент е, че той бил "вреден".