Теодор Христов е кандидат за народен представител от листата на "БСП за България" в 16 МИР - Пловдив. Той е едно от младите лица, представляващи социалистите. Завършил е бакалавърска степен по "Аграрна икономика" в Аграрен университет Пловдив и магистърска степен в Пловдивски университет "Паисий Хилендарски" – специалност "Счетоводство и анализ". От 2014 г. работи в сферата на счетоводството. Включва се в кампанията, за да върне на избирателите вярата, че сред политиците има и нормални хора, които искат да бъдат запомнени с добри дела в полза на обществото, а не за лична облага.

Според Теодор хората в нашата красива страна заслужават много повече от това, което предлагат управляващите. Младите трябва да осъзнаят, че дори и те да не се занимават с политика, политиката определя голяма част от живота им, както и този на техните близки. "Решенията, които се взимат от властимащите стават част от нашето ежедневие и рано или късно се сблъскваме с тях", категоричен е младият кандидат. Именно заради това счита, че хората трябва да гласуват - за да покажат, че не са доволни от това, което се случва от вече доста години в държавата ни. В случай, че не искат още от ГЕРБ / ППДБ / ДПС, те трябва да гласуват. Така ще намалят тежестта на купените гласове, на зависимите от местните дерибеи в малките населени места и ще дадат надежда на идните поколения, че могат да се развиват и да живеят в България.

Част от нещата, които би променил, за да подобри живота на хората, са онези, които водят до дълбоката демографска криза в България. На първо място – качествено здравеопазване. Според него е време да се осъществи здравната реформа, която толкова години се отлага. Болниците не трябва да са търговски дружества и на пациентите не бива да се гледа като на ходещи торби с пари.

На второ място трябва да се промени икономиката на страната чрез: прозрачно финансиране на малките и средни предприятия от Българската банка за развитие, а не наливане в големи корпорации; намаляване на административната тежест за тях. България е държавата с най-много работещи бедни в ЕС. Това трябва да се промени, да се въведе необлагаем минимален доход, семейно подоходно облагане и други мерки, които са част от платформата на "БСП за България".

На трето място, но не по важност, Теодор поставя належащата реформа в образованието. Счита, че трябва да се въведе единна съвременна методика, която да е ефективна; да се върне професионалното образование и интеграция на бизнеса към него; да се предлага повече практика в реалните професионални сфери, отколкото теория; да се увеличат учителските заплати, което предполага повече мотивация и конкуренция в учителската гилдия.

Въпреки че е млад, Теодор подчертава, че липсата на голям опит в политиката се коригира с времето и при съчетание на енергията и непримиримостта на младите с опита и експертизата на дългогодишни професионалисти в БСП, могат да се изковат ефективни предложения за законодателни промени, които да спомогнат за по-добрия живот в България. Пред очите му се е развил един порочно-циничен модел, който си е актуален и днес, а това допълнително го мотивира да се бори за промяна. Вижда корупцията по всички етажи, ремонти на ремонти на ремонти, слугинаж към посолства, разбита социална система и куп други несправедливи неща.

Теодор Христов заявява, че 10-годишният му опит като счетоводител му дава възможност да разгледа доста аспекти на различни бизнеси отвътре. При честите си контакти с институциите вижда доста проблеми, които вместо да помагат за развитието на бизнеса, по-скоро пречат. Отчита, че хората, които ръководят държавата, трябва да разберат, че при добре работеща икономика, при повече доходи за хората, ще има и повече приходи в хазната.

За Теодор е важно да се грижим за онези, които нямат възможности, за възрастните хора, децата и за хората в неравностойно положение. Моралът е едно от нещата, които също са от съществено значение за него, а на пръв поглед той почти липсва в политиката. "Не може днес да имаш мнение за нещо, а утре да си на 180 градуса. Подобни примери в родната ни действителност много", отчита той с огорчение.

Можете да гласувате за Теодор Христов с номер 24 в бюлетината и преференция 105.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!