Много е вероятно следващото 50-о Народно събрание да направи още по-нескопосан римейк на 49-ото Народно събрание, което все още формално не е приключило мандата си. Това коментира в предаването "България, Европа и светът на фокус" на Радио "Фокус" доц. Николай Димитров, социален психолог.

По думите му ако не наесен, то много скоро след това може да се наложи да отидем на следващи избори, защото колодата от карти е раздадена и силните ръце са ясни: "Няма някаква особена промяна и не е и чак толкова изненадващо, че според последните социологически данни на второ място излиза една от по-крайните формации в българския политически живот, която печели повече доверие и повече потенциални гласове в изборите, които предстоят буквално след броени дни".

Доц. Димитров отбеляза, че депутатите трябва да бъдат ангажирани с дългосрочна стратегия и визия: "Те много често действат на парче и нямат визия за бъдещето. Политиците са само в медиите, няма ги по площадите, няма ги по клубовете по места, няма ги по читалищата в малките населени места. Разбира се, сега медиите са най-ефективния, най-бързо достигащия до най-много хора канал за общуване, но по този канал не тече нищо".

Относно изказването на президента Румен Радев, че на тези и на следващите избори ще избираме между войната и мира, Николай Димтров обясни, че не се говори по този начин: "Независимо дали това е само за вътрешна употреба, не се говори така".