Сегашното ръководство на АЕЦ "Козлудуй" обясни, че искът е бил заведен от предишното, но аз многократно казвам, че част от предишното е и настоящото ръководство. Тогавашният изпълнителен директор на атомната електроцентрала Георги Кирков сега е в борда на директорите и е част от ръководния екип. И да се оправдават по този начин. Това не отговаря на истината. В момента ръководството е почти същото каквото и преди. Това каза медицинската сестра Наталия Станчева в предаването "България, Европа и светът" на Радио "Фокус". 

Припомняме, че АЕЦ "Козлодуй" заведе дело-шамар срещу Наталия Станчева, медицинската сестра, която след серия запитвания по ЗДОИ разкрива злоупотреба – нерегламентирана клиника на територията на атомната електроцентала, а днес по-рано от електроцентралата оттеглиха въпросния иск.



По думите й искът е заведен още юли месец 2023 при Георги Кирков като изпълнителен директор, който сега част от борда на директорите,  но самата такса, която трябва да бъде платена в съда е внесена ноември месец, когато Валентин Николов е директор.

"Това е поредното немъжко поведение на ръководството на АЕЦ "Козлодуй". И е некоректно да се съобщава, че сегашното ръководство е добронамерено", бе категорична Станчева.



"Нямам идея какви са причините за свалянето на иска, след като от АЕЦ "Козлодуй" са убедени, че са прави", посочи тя.

"Моите твърдения са потвърдени от няколко контролни държавни органи, извършени са проверки и беше констатирано, че в надзираваната зона се намира незаконно лечебно заведение, което днес продължава да работи", уточни медицинската сестра.