Словашкият премиер се бори за живота си след като беше прострелян няколко пъти от 71-годишен мъж. Какво е усещането у хората в Словакия по отношение на сигурността? Коментар по темата в NOVA NEWS направиха Ивета Чижниар, българка, живееща в Словакия, бившият заместник-ректор на Академията на МВР доц. Милен Иванов и журналистът от БНТ Николай Кръстев.

"Хората тук са много шокирани. Но дори на официалните пресконференции политиците си разменят обвинения", споделя българката Ивета Чижниар.

Николай Кръстев коментира красноречията по отношение на личността и мотивите на стрелеца. "Изплуваха много нови подробности - бяха открити снимки на стрелеца с паравоенната организация "Словашки бранници", която има връзка с "Нощните вълци" на Путин", отбеляза журналистът.

По думите на доц. Милен Иванов поляризацията на словашкото общество се случва на всички нива в държавата. "Тази поляризация прониква и в службите – тя ослепява системата за сигурност", каза той. Бившият заместник-ректор на Академията на МВР смята още, че покушението е "операция, подготвяна дълго време".