НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 01:49


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Д-р Константин Тренчев: За случващото се в „Кремиковци” до голяма степен вина има държавата

Д-р Константин Тренчев: За случващото се в „Кремиковци” до голяма степен вина има държавата

7 Август 2008 | 20:02 | Агенция "Фокус"

Президентът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев пред Агенция “Фокус” за съдбата на „Кремиковци” и здравната система.Фокус: Д-р Тренчев, какви са очакванията ви за съдбата на „Кремиковци” след като вчера съдът го обяви в неплатежоспособност?
Д-р Константин Тренчев: За да бъда по-конкретен, трябва да имам пред себе си решението на съда, защото в това решение би следвало да намерят отговор много въпроси. Аз не разполагам с него. Вчера то се е получило. Информацията, с която разполагам, не е пълна, защото меродавният документ е решението. Първо, някои неща, които знаем от медиите е, че несъстоятелността е обявена от края на декември 2005 година. Това е много важно като позиция, защото в периода от който е обявено до днешна дата могат да бъдат оспорени някои сделки от синдика. Второто, което не знам, защото нямам решението пред себе си, а е много важно – какви правомощия съдът е определил на синдика.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Константин Тренчев: В политиката трябва да започне да навлиза професионализмът, а не само емоциите

Д-р Константин Тренчев: В политиката трябва да започне да навлиза професионализмът, а не само емоциите

20 Март 2007 | 11:03 | Агенция "Фокус"
С водача на листата за евроизборите на социалдемократите д-р Константин Тренчев Агенция “Фокус” разговаря за българската политика и европейските институции.

Фокус: Д-р Тренчев, хората Ви познават като синдикалист, президент на КТ “Подкрепа”. Името Ви се познава още от времето на промените след 1989 година. Как решихте да влезете в политиката и то точно като водач на листата за евроизборите на обединените Социалдемократи?
д-р Константин Тренчев: Аз винаги съм странял от българската политика, защото като синдикалист съм твърде близо и наблюдавам процесите в нея, но това, което става никога не ме е радвало и винаги съм избягвал да се занимавам с политика в тесния смисъл на думата. Имам предвид попадане в българския Парламент или в Изпълнителната власт, не че не съм имал подобни предложения още в началото на промените.
Що се касае обаче до европейските институции, то това е нещо съвсем различно, защото там могат да се отстояват интересите на държавата, на която в една или друга степен съм посветил последните 18 години. И мисля, че това, което е било в моите възможности съм се опитал да го реализирам. Второ, там трябва да попаднат хора, които не се колебаят да отстояват кауза.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Бойко Борисов получава Ордена на Република Сърбия от Александър Вучич. 15 февруари 2019 г.
Бойко Борисов получава Ордена на Република Сърбия от Александър Вучич. 15 февруа...

ВИДЕО
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Кубрат Пулев подкрепи българския туризъм с нов видеоклип
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2019 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.