НАЙ-ЧЕТЕНИТЕ НОВИНИ ДО 04:26


СВЪРЗАНИ МНЕНИЯ

Д-р Константин Тренчев: За случващото се в „Кремиковци” до голяма степен вина има държавата

Д-р Константин Тренчев: За случващото се в „Кремиковци” до голяма степен вина има държавата

7 Август 2008 | 20:02 | Агенция "Фокус"

Президентът на КТ „Подкрепа” Константин Тренчев пред Агенция “Фокус” за съдбата на „Кремиковци” и здравната система.Фокус: Д-р Тренчев, какви са очакванията ви за съдбата на „Кремиковци” след като вчера съдът го обяви в неплатежоспособност?
Д-р Константин Тренчев: За да бъда по-конкретен, трябва да имам пред себе си решението на съда, защото в това решение би следвало да намерят отговор много въпроси. Аз не разполагам с него. Вчера то се е получило. Информацията, с която разполагам, не е пълна, защото меродавният документ е решението. Първо, някои неща, които знаем от медиите е, че несъстоятелността е обявена от края на декември 2005 година. Това е много важно като позиция, защото в периода от който е обявено до днешна дата могат да бъдат оспорени някои сделки от синдика. Второто, което не знам, защото нямам решението пред себе си, а е много важно – какви правомощия съдът е определил на синдика.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

Д-р Константин Тренчев: В политиката трябва да започне да навлиза професионализмът, а не само емоциите

Д-р Константин Тренчев: В политиката трябва да започне да навлиза професионализмът, а не само емоциите

20 Март 2007 | 11:03 | Агенция "Фокус"
С водача на листата за евроизборите на социалдемократите д-р Константин Тренчев Агенция “Фокус” разговаря за българската политика и европейските институции.

Фокус: Д-р Тренчев, хората Ви познават като синдикалист, президент на КТ “Подкрепа”. Името Ви се познава още от времето на промените след 1989 година. Как решихте да влезете в политиката и то точно като водач на листата за евроизборите на обединените Социалдемократи?
д-р Константин Тренчев: Аз винаги съм странял от българската политика, защото като синдикалист съм твърде близо и наблюдавам процесите в нея, но това, което става никога не ме е радвало и винаги съм избягвал да се занимавам с политика в тесния смисъл на думата. Имам предвид попадане в българския Парламент или в Изпълнителната власт, не че не съм имал подобни предложения още в началото на промените.
Що се касае обаче до европейските институции, то това е нещо съвсем различно, защото там могат да се отстояват интересите на държавата, на която в една или друга степен съм посветил последните 18 години. И мисля, че това, което е било в моите възможности съм се опитал да го реализирам. Второ, там трябва да попаднат хора, които не се колебаят да отстояват кауза.
Отвори в нов прозорец
прочети затвори

СНИМКА НА ДЕНЯ
Турски поток. 19 ноември 2018 г.
Турски поток. 19 ноември 2018 г.

ВИДЕО
Тегленето на победителя в играта
Тегленето на победителя в играта "Европейски тест за отличници-шест" 30.07.2018г...
Официалната страница Информационна Агенция Фокус във Facebook
Начало | Услуги | Архив | Партньори | Тарифи | Радио реклама | За нас | Общи условия | Кариери | Контакти |
© 2018 Информационна агенция ФОКУС Съдържанието на Информационна агенция ФОКУС и технологиите, използвани в интернет страницата, са под закрилата на Закона за авторското право и сродните му права. Всички текстови, аудио, видео, фотографски и графични изображения, публикувани в базата данни, са собственост на Информационна агенция ФОКУС, освен ако изрично е посочено друго. ПОЛЗВАТЕЛИТЕ и АБОНАТИТЕ се задължават да използват материали от информационната база данни съгласно Общите условия на Информационна агенция ФОКУС и действащото в Република България законодателство.