"Продължаваме промяната“ целят предсрочни избори, за да елиминират опозицията и коалиционните си партньори“. Това заяви на брифинг в Народното събрание лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ, предаде репортер на Агенция "Фокус“.

Според него има смесване на властите. Премиерът обявил, че събира информация, води разследване, щял да арестува. Обявявал кой бил престъпник, корумпиран и разказвал как той подготвя доказателства, за да арестува различни хора.

"В това време общините бедстват. Детски градини и училища не могат да си плащат сметките“, посочи Карадайъ.

Лидерът на ДПС допълни, че нарушителят на Конституцията щял да им праща проверки вместо средства и помощ.

" Той вече става рецидивист в нарушаването на Конституцията. Според нея има разделение на властите. Опитва се да се държи малко като цар, като монарх, цар Киро.

Заканата им за промени в КПКОНПИ и изобщо заканата им за борба с корупцията видяхте ли как ги обявиха - реформи трябва да има и там трябва да сложим наши хора.

Казаха, че ще се саморазправят с кметовете на общини на опозицията, разбираме ДПС и ГЕРБ, защото те нямат кметове на общини. 2019 година ги нямаше на политическия терен.

Политическият извод е, че чрез саморазправа с местната власт целта е да се предизвикат частични избори, да се настанят в местната власт и да произведат предсрочните си избори, за да може да елиминират коалиционните си партньори и тогава наистина ще заприличаме на монархия и ще си имаме цар Киро“, категоричен бе Карадайъ и допълни, че в България си имаме цар.

Той подчерта, че по Конституция България е парламентарна република.