ПСЖ няма да продава Шави Симонс по време на летния трансферен прозорец, информира авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. Тази седмица има срещи между ръководството и представители на нидерландеца, за да се обсъди ситуацията.

На дискусията клубът е потвърдил, че няма намерения да се разделя с него за постоянно. В момента полузащитникът е под наем в РБ Лайпциг до края на сезона.

Макар някои връзки с Барселона, до сделка няма да се стигне заради финансовото положение на каталунците. Единственият вариант за Симонс е наем и то, ако самият халф поиска такъв вариант.

21-годишният футболист ще има думата по въпроса за бъдещето си. Освен Барселона, Лайпциг иска да го задържи, а към него има интерес и от Англия. Шави Симонс ще съобщи желанието си преди Европейското първенство в Германия, което ще започне на 14 юни. 

Този сезон националът на Нидерландия е играл в 42 мача от всички турнири. В тях е отбелязал 9 гола, направил е 15 асистенции и е получил 9 жълти картона в рамките на 3378 минути на терена.