Уестън Маккени не може да се разбере за условията по напускането си на Ювентус, разбра авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. Изходът му в посока Астън Вила е част от плана на двата клуба да разменят американеца и Самуел Илинг-младши за Дъглас Луис, който да премине от Бирмингам в торинския гранд.

Бразилският халф е приоритет за новия наставник на "Старата госпожа" Тиаго Мота. Директните преговори продължават, за да се намери решение, тъй като има проблеми по разтрогването на договора между Маккени и Ювентус. Все още няма споразумение между играча и италианския гранд. Има вероятност той да бъде премахнат от сделката за Луис. Двата клуба обсъждат други варианти. В Астън Вила ще продължат с преговорите само, ако са убедени в техническите и финансовите параметри. Към момента англичаните не обсъждат привличането на Маккени.

Последният сезон Дъглас Луис игра в 53 двубоя от всички турнири за Астън Вила. В тях вкара 10 гола, направи 10 асистенции и получи 16 жълти картона за 4352 минути на терена. Той дойде през 2019-а от Манчестър Сити срещу 16.8 милиона евро. Преди това е бил в Жирона и родния си Вашко да Гама.