Шави Симонс ще обмисли възможността да се върне в ПСЖ след наема си в РБ Лайпциг, информира авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. Решението му ще е в пряка връзка с най-вероятното напускане на Килиан Мбапе в посока Реал Мадрид през лятото.

Предвид силния сезон на нидерландеца, той едва ли ще предпочете наем в друг клуб. Бъдещето му ще е или в Лайпциг, или връщане в Париж. Наставникът на французите Луис Енрике публично намекна, че би задържал атакуващия полузащитник.

Макар Симонс да е свързан с трансфер в Арсенал, Челси и Барселона, парижани биха се разделили с него само при много добра оферта. Решението за 21-годишния халф ще бъде взето скоро, а подготовката на ПСЖ за следващия сезон може да започне от този месец, защото отборът вече отпадна от Шампионска лига.

На състава предстои само финал за Купата на Франция, защото вече стана първенец на страната. Енрике ще започне дискусии с ръководството относно на кои позиции има нужда от подсилване и как Симонс може да пасне на плановете му за следващия сезон.

Този сезон нидерландецът е играл в 42 двубоя от всички турнири. В тях е вкарал 9 гола, направил е 15 асистенции и е получил 9 жълти картона в рамките на 3378 минути на терена.