Стефан Смъркалев продължава кариерата си в немския елитен Вердер Бремен. Стражът премина медицински прегледи и подписа договора си с "бременските музиканти“. През миналия сезон отборът завърши 9-и в Бундеслигата. 

През следващия сезон роденият през 2007-а българин ще играе за втория състав на клуба от Бремен. За Ботев Смъркалев записа 24 мача, от които два за първия отбор на "канарчетата“.

"Стефан Смъркалев е млад страж, който има силните си страни при опазването на вратата. Той е смел в пространствата при центрирания и показва потенциал в офанзивната част от играта. Преместването му от България ще е промяна за Стефан, но ние ще му дадем достатъчно време, за да свикне с новия си дом", заяви пред клубния сайт треньорът на вратарите в отбора до 19 години във Вердер - Кристиан Фандер

"Преминаването ми във Вердер е голяма промяна в моя живот. Въпреки това, всички тук ме накараха да почувствам, че това е правилното място за продължаване на моята кариера. Очаквам с нетърпение общото ни бъдеще", бяха първите думи на Смъркалев след трансфера.