Ювентус успя да постигне споразумение с Астън Вила за привличането на Дъглас Луис, съобщава авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. Дълго време двете страни не можеха да се разберат заради сложната специфика на схемата, по която бразилецът да премине в торинския гранд.

Първоначално Уестън Маккени и Самуел Илинг-младши трябваше да заминат в посока "Вила Парк", а за сметка на това Луис да пристигне на "Ювентус Стейдиъм", но Маккени създаде проблеми по разтрогването на договора си с италианците и клубовете трябваше да търсят алтернативно решение. Сега вместо американеца и Илинг-младши, към Англия ще отпътуват Енцо Баренечеа и Илинг-младши. Освен това Ювентус ще плати и 28 милиона евро, тъй като Луис е оценен на толкова, а Баренечеа и Илинг-младши - на 22. Медицинските прегледи на бразилския халф при "Старата госпожа" ще са следващата седмица. Договорът му ще е до 30 юни 2029-а година. Задължителните медицински изследвания на Баренечеа и Илинг-младши в Астън Вила също ще са в следващите дни. При бъдеща тяхна продажба от англичаните, "бианконерите" ще приберат 10 % от трансферната сума и на двамата.

Последният сезон Дъглас Луис игра в 53 мача от всички турнири за Астън Вила. В тях вкара 10 гола, направи 10 асистенции и получи 16 жълти картона за 4352 минути на терена. Той дойде през 2019-а от Манчестър Сити срещу 16.8 милиона евро. Преди това е бил в Жирона и родния си Вашко да Гама.