Дясното крило на гръцкия ПАОК и капитан на националния отбор по футбол на България Кирил Десподов е в трансферните планове на турския гранд Бешикташ, съобщават медиите в Турция, цитирани от БТА.

Според информацията, босовете на клуба от Истанбул са хвърлили око на треньора на ПАОК Разван Луческу, който спечели титлата в Гърция. Но за да се премести край Босфора, Бешикташ ще трябва да плати неустойка на клуба от Солун.

Според публикацията на Решат Джан Йозбудак от платформата Sports Digitale, "черно-белите" добавили към трансферния списък 27-годишният Десподов, който може да дойде заедно с румънския си треньор.

Йозбудак се позова на "ексклузивен източник".

Отбелязва се, че българският футболист е преминал в ПАОК през септември 2023 година за 3 млн. евро от българския шампион Лудогорец. Допълва се, че с отличния си първи сезон Десподов е помогнал за титлата на ПАОК, като е изиграл 58 мача за отбора във всички турнири, в които е вкарал 17 гола и е  направил 15 асистенции. Статистиката го превръща в първия състезател на ПАОК от над 10 години, който има двуцифрени показатели и при головете, и при подаванията.