Офанзивният халф Айкут Рамадан е шестото ново попълнение на Етър за предстоящия сезон във Втора лига, съобщиха от клуба.

Рамадан е роден на 10 юли 1998 г. Юноша е на ЦСКА. Играе като атакуващ халф, висок е 178 см. Кариерата му досега преминава през ЦСКА, ЦСКА II, за кратко е в Царско село, Монтана и ЦСКА 1948. През сезона 2019-2020 г. бе в Локомотив (ГО), а после една година и в Спортист (Своге). От 2021 г. е в Септември (София), в който бе три сезона и натрупа 85 мача и 10 гола, а договорът му изтече на 30 юни т.г. Общо в Първа и Втора лига има 144 мача и 17 попадения.

От днес Айкут Рамадан вече е футболист на Етър (Велико Търново). Халфът вече отбеляза и първото си попадение с виолетовия екип в първата контрола срещу Янтра, завършила 1:1.

"Потърсиха ме от ръководството и тъй като Етър има цели за предстоящия сезон и бързото си завръщане в Първа лига, реших да дойда тук. Надявам се да помогна да отбора с моя опит и моите качества да постигне целите си. Надявам се да направим добра подготовка, да няма контузии, а от себе си очаквам голове и асистенции, за да допринасям за отбора“, заяви Рамадан след подписването на договора си.