Треньорът на Левски Станислав Генчев не е съгласен клубът да трансферира централния защитник Келиан ван дер Каап, съобщават колеги те от "Тема Спорт". В Четири отбора от Нидерландия следят внимателно бранителя на “сините", като сред тях са Твенте и АЗ Алкмаар. В материалите се отбелязва, че за да си го осигурят, те трябва да приготвят най-малко 750 хиляди евро.

Тази пролет Ван дер Каап поднови договора си до лятото на 2026 година. Той беше привлечен в Левски в началото на 2022-а и оттогава изигра общо 83 мача със синята фланелка, в които реализира едно попадение. В началото нидерландецът не беше със статут на титуляр, но през миналия сезон се утвърди и в някои мачове дори носеше лентата. През новата кампания той ще бъде трети капитан на “сините" след Цунами и Марин Петков.

Генчев планира да играе през новия сезон с трима централни защитници. Това означава, че на него му трябват още играчи на този пост. Затова и ще стопира евентуална продажба на Ван дер Каап. За позицията Генчев има още Кристиан Димитров, както и преквалифицирания от ляв бек Цунами.