Хвича Кварацхелия бе един от най-постоянните играчи в изминалия сезон на Наполи. Въпреки това отборът не само загуби шампионската си титла на Италия, но и завърши едва 10-и и няма да играе в Европа от есента. Сега, в навечерието преди дебюта за грузинеца на Европейското първенство с националния му отбор, агентът му, а след това и баща му заявиха, че не желаят той да остане в Неапол.

"С Конте Наполи има големи планове. Сигурен съм, че ще се класират за Шампионска лига отново следващият сезон и ще се борят за Скудетото. Това не значи, че Кварацхелия иска да остане там. Не говоря с Хвича за този проблем. Най-важното за него е националният отбор. Целта ни е състав, който играе в Шампионска лига. Най-лошото е, че ако остане тук, Хвича ще загуби една година заради това, притеснени сме", каза мениджърът му Мамука Югели пред "Спорт Имеди".

"Не желая Хвича да остава в Наполи. Той работеше с 4 различни треньори за една година. Това доста ме притеснява. Той ще реши за себе си, въпреки че ми е некомфортно. Не съм говорил с Хвича на тази тема. Няма да го сторя преди края на Евро 2024", заяви бащата на Кварацхелия пред същото издание.

Грузия е в група "F" на еврошампионата в Германия. В нея са Португлия, Турция и Чехия. Грузинците започват с турците утре от 19:00 часа в Дортмунд.