Дони ван де Беек потвърди, че си тръгва от Манчестър Юнайтед чрез съобщение в социалните мрежи към привържениците на клуба. По-рано днес стана ясно, че той ще подсили Жирона.

"Скъпо семейство на Манчестър Юнайтед. Днес е паметен ден, защото приключението ми в клуба приключва. Искам да благодаря на всички ви за подкрепата през годините. От момента, в който пристигнахме в Манчестър Юнайтед, се почувствахме добре дошли и сме изключително благодарни за това. Благодаря на всички в клуба, които ни накараха да се чувстваме като у дома си. Специални благодарности за всички фенове през тези незабравими години. Освен футбола, раждането на двете ни деца тук гарантира, че Манчестър винаги ще има специално място в сърцата ни. Успех на всички, ще се срещнем отново", написа той в Инстаграм.

В началото на септември 2020-а нидерландският полузащитник пристигна на "Олд Трафорд" срещу 39 милиона евро от Аякс. Периодът му в Англия бе противоречив заради поредица от контузии и той бе преотстъпван в Евертън и Айнтрахт Франкфурт.