Реал Мадрид е харесал Франко Мастантуоно, разбра авторитетният италиански журналист Фабрицио Романо. 16-годишният аржентинец играе за местния Ривър Плейт.

Ръководството на испанците вярва, че атакуващият полузащитник може да е следващият Федерико Валверде за клуба. Мастантуоно е различен тип играч, но "лос бланкос" са на мнение, че той може да има сходен принос и влияние като уругваеца. Тийнейджърът се държи професионално като Валверде и е талантлив халф. В Мадрид са уверени, че е специален и поради тази причина са се свързали с Ривър Плейт преди седмици със запитване за ситуацията и потенциален трансфер. В договора на аржентинеца има откупна клауза от 45 милиона евро. Тя ще нарасне до 50 милиона през последните дни на летния трансферен прозорец.

Към днешна дата още няма предложение от Реал, но интересът е налице, а самият халф е ценен високо от скаутското звено на 14-кратния европейски клубен първенец.

От Южна Америка през последните години Реал Мадрид привлече не само Валверде, но и Винисиус Жуниор, Родриго, а през лятото ще пристигне и новият бразилски национал Ендрик.