Лют скандал се разрази на общественото обсъждане за застрояване на частен терен в междублоково простроство на ул. "Братя Бъкстон" 107. Жители на квартала категорично се възпротивиха на намерението на инвеститора Тунджай Белберов да вдигне 4-етажна сграда на мястото, предаде репортер на "Фокус".

Общественото обсъждане беше насрочено по желание на собственика на имота, за да се представи и обсъди подробен устройствен план - план за регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ). Гражданите бурно възразиха срещу намерението му да строи, а разговорът премина на висок тон, с тропане по масата, прекъсвания. 

Новият ПУП предвижда 4 улици, които трябва да бъдат построени от общината. В протокола към обсъждането беше записано, че гражданите не са съгласни с изменията и не искат ново строителство на мястото. 

"Искате или не искате, с вас сме в един имот. Това, което казвате: "Това са нашите градинки", са и моите градинки. Не мога да построя един сантиметър повече от това, което е по закон" - каза инвеститорът. Призна, че е сключил недобра сделка, а хората му препоръчаха да се разбере с общината и да я развали.

Повече гледайте в прикаченото видео!