"Тея инвест" е отправила нова оферта на община Пловдив за онези 81 декара в парк "Отдих и култура". Имотът е разделен на две части, като дружеството предлага на общината да купи по-големия, а другия парцел запазва за себе си, научи "Фокус".

В Община Пловдив е постъпило заявление от фирмата, с което се съобщава, че от имота с площ 81 000 кв. метра в парк "Отдих и култура" са образувани два нови, съответно с площ 13 545 кв. метра и 67 717 кв. метра. "Тея инвест" АД предлага стартиралите преговори за придобиване на терена да продължат, но само за имота от 67 717 кв. м. Прилага се пазарна ценова оценка от независим оценител, която определя цена 427,82 лв. на квадратен метър или обща сума в размер на 28 971 900 лева без ДДС. Фирмата иска плащането на цялата сума да стане в деня на извършване на покупко-продажбата.

Предложението на "Тея инвест" АД ще бъде вкарано за обсъждане в Общинския съвет. Община Пловдив обаче има контрапредложение за начина на разплащане - 10% от сумата да се преведе при сключването на договора, а останалата да се изплаща по 30% в следващите три поредни години 2024 г., 2025 г. и 2026 г., съобщи за "Фокус" заместник-кметът по финанси и стопански дейности Величко Родопски. 

Новото предложение ще даде възможност на общината да откупи по-голямата част от терена и да го превърне в най-големия парк в града ни.