Администрацията на район "Западен" подготвя списък с части от парцели, които трябва да се отчуждят, за да започне изграждане на пътна инфраструктура в новите квартали. Това каза в интервю за "Фокус" кметицата на района Тони Стойчева.

Тя се надява предложенията да бъдат приети и добавени в Програмата за управление и разпореждане с недвижими имоти на общината и градската администрация да започне приоритетно да ги отчуждава, за да може да се проектира инфраструктурата.

В "Западен" има и сериозен проблем с липсата на парцели за детски градини и училища. Като пример кметицата посочи терен до улица "Рая", където е било предвидено да има комбинирано голямо училище и детска градина. Там е трябвало да се направят отчуждавания, но собствениците обжалвали и спечелили делото в съда. Така в момента общинският парцел е изключително малък и там е възможно да се построи само малка детска градина.

На терена зад мол "Пловдив", предвиден за образователна инфраструктура, се очаква до месец-два да се издаде разрешение за строеж на детска градина. За забавачката има готов проект.