40 обяви за земеделска земя на търг съдържа актуалният списък с публичните продажби в Регистъра на частните съдебни изпълнители (ЧСИ) за Пловдивска област, предава Plovdiv24.bg.

В землището на село Стряма се продава нива от 2001 кв.м., V категория на земята. Наддаването ще започне от 65 268,36 лв., съставляваща 90% от началната цена по първата публична продан. Недвижимият имот е в режим на съсобственост на съделителите "Кавала - агро" ЕООД и Рангел Гайдаджийски, които притежават по 1/2 идеална част.

Половин декар в регулацията на Стамболийски, местност "Бял камък", се продава на търг при начална цена 27 858,22 лв., което е 80% от оценката. Имотът е с обща площ 1024 кв., но продажбата касае половината от него. Според АГКК, земята е земеделска, нива 4 категория, с отреждане УПИ за жилищно застрояване. Имотът има достъп до общински път. За него е наложена възбрана в АВ - Служба по вписванията.

Поземлен имот в Храбрино, местност "Долни ливади", с площ от 1492 кв. м. е обявен за продажба. Публичната продан е втора по ред и наддаването ще започне от 26 856.00 лв. В обявлението пише, че трайното предназначение на територията е земеделска, начин на трайно ползване: друг вид нива, категория на земята: четвърта. Върху имота има предходни тежести.

Лозе, трета категория на земята, с площ 2741 кв. м в местността "Върбовек/Прогона" на Брестовица е обявено на търг с начална цена 9000 лева, което е с десет на сто по-малко от предходната продажба. За имота е била учредена договорна ипотека и са наложени две възбрани от друг частен съдебен изпълнител.

За продажба е обявена 1/3 идеална част от нива с площ 12,800 дка в землището на село Ръжево Конаре. Имотът има лице към полския път, собственост на община Калояново. Върху нивата има две възбрани, отразени в Службата по вписванията.

Най-скъп е поземлен имот от 102 461 кв.м в регулацията на Пловдив, за който Plovdiv24.bg съобщи, че е собственост на Ангел Гунчев, арестуван при разкриване на две нарколаборатории и склад за марихуана. Имотът е с начин на трайно ползване "рибарник". Началната тръжна цена е 379 520 лв., съставляваща 80 % от стойността на имота.

В актуалния списък са включени поземлени имоти от различни селища в Пловдив. Сред атрактивните предложения е офертата за 8 599 кв.м в землището на карловското село Соколица срещу 19 872 лв. За нива от 0,577 кв. м в Голям чардак се иска начална цена от 17 304,43 лв. Интересното тук е, че при извършване на описа на недвижимия имот е констатирано наличие на едноетажна постройка, неизмазана, с ПВЦ дограма, за която не е установено наличие на строителни книжа и същата не е отразена в кадастралната карта.

Регистърът на продажбите от ЧСИ се обновява непрекъснато.