Община Пловдив е пуснала обществена поръчка за обслужване и почистване на 98 на брой химически тоалетни, видя Plovdiv24.bg  в сайта на електронния регистър. Сумата, за която това трябва да стане, е 78 000 лева с ДДС.

Изрично е упоменато, че тоалетните не са собственост на общината, а са предоставени под наем. Те са разположени по указание на администрацията, като обхващат публични пространства – паркове, паркинги, автобусни спирки, гребен канал и др.

Почистването на тоалетните изцяло от съдържание, както и дезинфекциране на вътрешността трябва да става един път седмично. Във въпросните тоалетни трябва да има санитарен концентрат и три рула тоалетна хартия.

След като преди време пловдивчани бяха оставени без възможността да облекчават естествените си нужди, тъй като голяма част от тоалетните бяха премахнати и съответно необслужвани, Община Пловдив реши да се възползва от химическите съоръжения.

За съжаление обаче всички ние сме свидетели на това как майки учат децата си да използват храстчета и дървета  по парковете, където играят. Немалка част от възрастните хора също предпочитат скривалищата на природата, вместо въпросните химически тоалетни,