Кметът на "Тракия" Костадин Димитров коментира за "Фокус" двата огромни жилищни комплекса, които се строят в момента на територията на района:

"Всеки жилищен проект с по-голям мащаб в "Тракия" е с молба за “стъпка в повече". “Стъпка в повече" значи да направят повече от това, което им е административното задължение. Очаквайте всеки голям проект да даде повече за благосъстоянието на тракийци."

"Имаме проблем с презастрояването, несъмнено, в очите на хората. Не можем да спрем строител, когато той си е купил за милион лева подходящ и отреден парцел за строителство. Можем да преговаряме с него да направи парк, да направи улица, да направи нещо повече в полза на жителите."

Проблемът с паркирането също бе засегнат.

"В "Тракия" проблемът с паркоместата е най-малък, но въпреки това е голям. Категоричен съм, че завземането на зелени площи за паркиране на коли не трябва да е практика. Етажност в паркирането трябва да бъде обособена, както е в  район "Западен". Имаме и вече над 1500 скоби. Постоянно хора искат да запазят място за паркиране."