Областният управител на Смолян, Захари Сираков и кметът на Смолян, Николай Мелемов почетоха загиналите във войните в Деня на Европа, предаде репортер на "Фокус“. Двамата, заедно с председателя на Общински съвет – Смолян, Димитър Кацаров и секретарят на общината, Момчил Николов поднесоха венци на Паметника на загиналите в борбата против хитлерофашизма в квартал Райково.

Кметът Николай Мелемов заяви, че 79 години след края на Втората световна война посрещаме Деня на Европа, преди всичко с надежда, че Европа има бъдеще и е фактор за мира. В тези времена е най-важно да дава сигурност и да гарантира мира, допълни още кметът.

Областният управител Захари Сираков отбеляза, че Европа не е даденост и всички ние трябва да устояваме многообразието, които ни сплотява и не прави мултикултурни, мултинационални и наднационални. "Това обединение на всички народи в Европейския съюз е трудно и се извоюва ежедневно. Европа се променя и сега. Надявам се да сме единни и да продължаваме в това си развитие“, каза още областният управител.