В Мадан днес започва второто издание на Дните на Маданския кристал, предаде репортер на "Фокус“. По време на празничните дни – 17 и 18 май, жителите и гостите на миньорския град ще може да видят на централния площад колекции на местни и чужди колекционери, както и изложба на предмети, изработени от кристали от младежи доброволци от България, Турция и младежи със специални образователни потребности.

Стартът на празника е днес, 17 май от 17.00 ч с фолклорен концерт на читалищата от община Мадан. В 18.30 ч започва "На хорото“ с Тинчо Севдалинов и оркестър "Пим“. От 20.00 часа започва концерт на Джена, а от 21.00 ч публиката ще псе наслади на гръцки хитове със Сотос Карабелас и бенд.

Утре, 18 май в 17.00 ч пред сградата на Общинската администрация в Мадан ще има родопски изкушения от кухнята на баба за всички посетители на празника. В 17.30 ч започва "Кристали под земята – хоро в душата", с участието на самодейни танцови състави и фолклорни групи. От 20.00 ч е предвиден концерт на Яница, а от 21.00 ч за жителите и гостите на Мадан ще пее Адам.