Кметът на Община Девин Здравко Иванов уважи 100-годишния юбилей на Иновативно основно училище "Гео Милев“, в с. Грохотно. Иванов поздрави всички настоящи и бивши учители, ученици, служители и гости.

“За мен е чест най-сърдечно да Ви поздравя в този ден. Ден, в който с гордост отбелязвате 100 – годишният юбилей на Иновативно основно училище "Гео Милев“. Сигурен съм, че през тези години, всеки един учител имал удоволствието да преподава тук е оставил нещо от себе си за развитието на училището в Грохотно, а всеки един ученик пази спомена за първия си час и първата си класна стая.

Всяка изминала година означава опит и утвърждаване на традициите. ИОУ "Гео Милев“ е един от основните стълбове на образованието на територията на община Девин, като през годините институцията проявява креативност, развива се и участва  в множество международни проекти и неведнъж е давано за пример", каза в част от словото си градоначалникът на Девин.

Иванов се обърна специално и към учителите и учениците.

“Уважаеми учители, продължавайте да бъдете опора на учениците, поддържайте любовта към знанието в тях и работете за тяхното развитие, със същото усърдие и воля!

Скъпи ученици, бъдете ученолюбиви и вървете с увереност по пътя на вашето израстване и се гордейте с вашите учители и училище.

Честит празник на всички бивши, настоящи учители и ученици! Бъдете здрави и успешни!", добави Иванов, като приветства и с добре дошли гостите на тържеството от Румъния.

От своя страна, Василева връчи благодарствен плакет на кмета на Община Девин, както и юбилейно издание на стихосбирка, която е съставена изцяло от творби на възпитаници на училището в с. Грохотно.

Между официалните гости на тържеството бяха още председателят на Общински съвет в Девин инж. Карамфил Каров, началникът на Регионалното управление на образованието Никола Запрянов и Бейхан Дуран - кмет на с. Грохотно..