Новата сграда на ДГ №176 "Зорница“ в село Мрамор вече има своите усмихнати обитатели. В обособените две нови групи до момента са записани 45 деца и са настанени 12, информираха от район "Връбница" на страницата си във Facebook, видя "Фокус".

Отец Мариян освети сградата и благослови децата и работещите в нея.На откриването присъстваха кметът на София Йорданка Фандъкова, кметът на район “Връбница" Младен Младенов, Татяна Георгиева - председател на спортна комисия при СОС, Стефан Марков - председател на комисията по финанси и бюджет, Мария Минчева – директор на дирекция "Образование" при СО, Миглена Атанасова - общински съветник, кметовете на с. Мрамор - Александър Георгиев и на с. Волуяк - Йордан Йорданов, и строителят Тодор Димитров.

"Пета нова сграда на детска градина в район "Връбница". С нея и предстоящото строителство на детска градина е преодолян недостигът на места за деца от 3 до 6 години. Предстои приемането на още 26 деца." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова.

Детската градина се посещава и от деца от с. Волуяк. Новата сграда към детска градина "Зорница“ в с. Мрамор е за две нови групи – яслена и градинска, като за първи път е разкрита и яслена група. Изграден е физкултурен салон и самостоятелна кухня, каквито досега не е имало. Направено е саниране на съществуващите сгради, отоплението се извършва по екологичен начин на пелети, а соларни панели осигуряват захранване с топла вода.  

Кметът Фандъкова припомни, че когато е започнала работа като заместник-кмет на това място е имало барака, в която децата са ходели на детска градина. 

"Тогава започнахме с изграждане на нова сграда, а днес вече разширяваме детската градина с филиал, като общият брой на групите става 9. Предстои да започне изграждане на още една детска градина в района. Тя ще е в кв. “Обеля“ и е за 12 групи", добави столичният кмет. 

В момента в София по програмата на кмета Йорданка Фандъкова се изграждат 22 детски градини, а до края на годината 10 от тях ще бъдат завършени.