Участвах в среща с общинските съветници Бойко Димитров - Демократична България и Цветелина Симеонова-Заркин, за да разгледаме ключови въпроси, които пряко засягат нашия район. Това заяви кметът на район "Овча Купел" в личния си профил във Facebook, видя "Фокус".

"С тяхно съдействие обсъдихме нуждите на района от мащабни инвестиции от Столична община в инфраструктура, паркове и обществени услуги в следващите няколко години. През тази година предстои довършването на двете нови детски градини, както и ремонтите на ул. "Народно хоро“ и ул. "Народен герой“, каза още той.

От думите му става ясно, че Столична община е предвидила общо 458 милиона лева в капиталовата си програма в проектобюджета за 2024 г. От тях 6 милиона лева са предвидени за вече започнатите големи проекти за детски градини и улици в район "Овча купел".

"Обърнах внимание на общинските съветници, че това са само малка част от необходимите и подадени от районната администрация над 35 проекта. Те обхващат не само детски градини и улици, но и канализация, ремонт на училища, парк, многоетажен паркинг, спортна зала, културен дом и други. "Овча купелб" е един от най-бързо и добре развиващите се райони в столицата и се налага сериозно наваксване по отношение на публичните инвестиции в следващите години", добави кметът на района Ангел Стефанов.