Вече е готова и надстройката за две нови градински групи на 49 ДГ “Радост" в жилищния комплекс "Дианабад". Това съобщи кметът на столичния район "Изгрев" Делян Георгиев в личния си профил във Facebook, предава "Фокус".

"До броени дни, предстои въвеждането в експлоатация на обекта, което ще ни даде възможност да обявим допълнителни места за прием на дечица, още от тази календарна година. Горд съм с работата на нашата районна администрация, която направи и невъзможното, за да разреши огромния проблем на София с липсата на места в детските градини и яслите", каза още кметът Георгиев.

От думите на кмета става ясно, че през септември, “Изгрев" ще стане първият софийски район, който ще подсигури места в детските заведения за всяко дете от “Изток", “Изгрев" и “Дианабад", без изключение.

"Нашите деца заслужават най-доброто - равни условия, не дискриминация, отхвърляне и “жребии", а щастие и слънчеви дни. Когато се работи честно, умно и с желание, няма невъзможни неща, ние го доказахме! “Изгрев" може още много!", добави Делян Георгиев.