Строителните дейности по разширенията на 141 ДГ "Славейкова поляна“ и 193 ДГ "Славейче“ в столичния квартал "Лозенец“ продължават успешно. Кофражните работи на 141 ДГ за първия етаж са почти завършени. При 193 ДГ, партерният етаж е почти готов, като вече се подготвя кофраж за вертикалните елементи. Това съобщи районният кмет Константин Павлов в личния си профил във Facebook, видя "Фокус".

От думите му става ясно, че ремонтните работи по двата тротоара на улица "Якубица“ продължават и се движат добре. Припомняме, че на същата улица в периода 2020-22 г. бяха подменени големи участъци от тротоарите, като ремонтните дейности бяха възложени от Столична община. 

Обновителните работи в квартал "Лозенец“ обхващат и улица "Кръстьо Сарафов“, където в участъка между улиците "Св. Теодосий Търновски“ и "Милин Камък“, по северния тротоар се извършва подмяна на тротоарните настилки. 

В същия участък ще бъдат подменени и старите осветителни стълбове с нови, с цел подобряване на осветеността и видимостта.

Относно ремонта на локала на бул. "Черни връх“, тази седмица са планирани дейности по премахване на опасни дървета. 

"От петък са приключени дейностите по вкопаване на силовия кабел от ЕРМ Запад, като новият кабел е вече под напрежение, а старият е изключен. След като бъдат премахнати дърветата, при благоприятни метеорологични условия, се очаква ремонтните дейности да бъдат възобновени и завършени в най-кратки срокове", добави още кметът на "Лозенец".