Коалиция Синя България регистрира в Районната избирателна комисия (РИК) Сливен листа с 12 кандидати за народни представители. Водач на листата е юристът Димитър Сяров. Той е роден в Сливен. Основно и средно образование e завършил в СОУ "Д-р Иван Селимински“. Юрист, адвокат. Живее и работи в родния си град. Областен управител на Сливен от 2014 г., като през 2015 г. напуска поста си, солидарно с подалите оставка Христо Иванов и Радан Кънев. Народен представител в 46-ото Народно събрание.

Женен, с едно дете.

"Очаквам Синя България да стане част от националния парламент. Посланията, които в кампанията ще отправим към жителите на област Сливен, ще бъдат свързани с това да бъде овладяна инфлацията (което никоя друга политическа сила не изговаря), минимално намаление на плоския данък и най-сетне създаване на едно про дясно консервативно управление на Република България", заяви Димитър Сяров.

В листата участват хора, които имат политически опит. Г-жа Димитринка Петкова, която беше зам. - областен управител, уважаван професионалист и с работата си допринесе за в образованието и сферите, за които отговаряше, да допринесе за решаване на много проблеми, свързани с местната общност, уважаван човек.

В листата са и д-р Мая Миланова, началник на Кожно отделение в Сливен, Стефан Пеев, който е икономист, финансист, доказал се млад човек. Имаме учител в лицето на Мирослава Петкова – Тенева – позната в политическите среди, доктор по педагогически науки. Убеден съм, че с нея тепърва ще дискутираме с нея въпроси, свързани с образованието.

В листата участва и Доброслав Иванов. С него се познавам с него почти две десетилетия и сме водили не една или две политически битки. Ние сме хора с опит и знаем как да привлечем общественото внимание и да получим обществена подкрепа.

В листата участват и хора, които са посочени от Движение България на гражданите. Представител на БЗНС е Илия Тодоров, който е бил зам.- областен управител още в първата Областна управа. Познат е в своята област като земеделец и пчелар, човек, който дълги години отстоява позициите на земеделския народен съюз.

Участват и първия областен управител на Сливен д-р Пеньо Семков, Емил Димитров – известен IT специалист, познат в тези среди .

Аз съм обнадежден, че хората, които влизат в тази листа, всеки по своему със своя професионален, житейски и политически опит, ще допринесе затова Синя България да има своето представителство и от Сливен, заключи Сяров.

Листа на Синя България в 21 МИР Сливен:

1. Димитър Петров Сяров, юрист, адвокат

2. инж. Илчо Коев Боев

3. Стефан Пейчев Пеев, икономист, финансист

4. Мирослава Петкова Митева – Тенева, д-р по педагогически науки във ВТУ "Св. св. Кирил и Методий"

5. Димитринка Петкова Петкова, учител, бивш зам. областен управител

6. Емил Ангелов Димитров, IT специалист

7. д-р Мая Димитрова Миланова, началник на Кожно отделение

8. Илия Тенев Тодоров, бивш зам. областен управител

9. Асен Асенов Лолов

10. Драган Дяков Драганов

11. Доброслав Иванов Иванов, журналист

12. д-р Пеньо Семков Семков, лекар, бивш областен управител

В коалиция Синя България влизат следните десни, центристки и консерванивни партии: Консервативно обединение на десницата (КОД), Български демократичен форум, Движение демократично действие – Д3, Национално движение за стабилност и възход (НДСВ), Движение България на гражданите, Консервативна България (бивша НФСБ), Радикалдемократическа партия в България, Земеделски народен съюз и Българска нова демокрация. Решение за подкрепа взе и ръководството на БЗНС.