Всяка година през месец май – изпълнен с множество празници, един грандиозен спектакъл събира на сцената на НЧ "Диньо П. Сивков - 1870“ многобройни танцьори – любители на народното танцово изкуство. В пролетната вечер на 14 май обичаната от всички новозагорци Танцова школа "All steps – Всички стъпки“ представи своя годишен тринадесети концерт. Това е едно от най - очакваните събития в празничната програма на града ни, което поради големия си интерес от почитателите на фолклора се провежда в два дни, в които ентусиазираната публика изпълва театралния салон на читалището от край до край.

Сред гостите на концерта бяха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и нейният екип, заместник - председателят на Общински съвет Нова Загора Нейчо Минчев, общински съветници, представители на учебни заведения, обществени организации и многобройни приятели на танцовата школа.

ТШ "All steps – Всички стъпки“, Нова Загора се утвърждава от създаването си вече тринадесет години като една от най-активните културни институции в родния ни град. През нея преминават различни поколения, привлечени от магията на българския фолклора. Концертът и тази година бе истинско удоволствие и радост за окото на всички, които изпитват наслада от пъстрите хороводни шевици и красивите танцови стъпки, които танцьорите изливате на сцената с огромна жар и любов и пълнят очите с радост на присъстващите. Богатият и разнообразен репертоар и харизмата на танцуващите от различните възрастови групи, заредиха с много емоции публиката, която от своя страна не спираше да ги дарява с бурни аплодисменти. Пресъздавайки по неповторим начин всяка една от етнографските области, с различните носии, ритъм и динамика на хората, те накараха публиката да съпреживеят заедно, случващото се на сцената. Гостуващите момичета от група "Хроматик“ от НУМСИ "Христина Морфова“, гр. Стара Загора, обогатиха с мелодичното си многогласно пеене фолклорната програма и спечелиха овациите в залата

В края на вечерта, под бурни аплодисменти и овации се подредиха възпитаници на танцовата школа, за да посрещнат с огромна любов и благодарност ръководителите си - Павлина и Стоян Петрови, които вече тринадесет години събират хора от новозагорска община, за да се опази, обогати и приобщи населението към народните ценности и да се запази българската идентичност. Вълнуващо и много трогателно всяка година е изпращането на "абитуриентите“. През 2024 г. единадесет талантливи момичета и момчета си взеха сбогом със своите любими хореографи и с усмивка и лека тъга поеха към своя бъдещ път в живота.

За красивата вечер изпълнителите и техните ръководители получиха цветя и поздравителни адреси от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева и от НЧ "Д. П. Сивков – 1870“. В поздравителния адрес г-жа Захариева отправя сърдечен поздрав към всички с думите: "Вие ревностно пазите традициите към непреходните ценности на българския дух и фолклорното танцово наследство. Респект за енергията и професионализма, които влагате с неуморен труд ежедневно в работата си! Съхранявате с любов и ентусиазъм танцовото творчество, откривате и развивате талантите на младите, поддържате жива приемствеността между поколенията и стимулирате творчеството във всички възрасти. Изказвам и възхищението си към всички танцьори за отдадеността им на сценичното танцово изкуство. Нека енергията и несломимия български дух бъдат винаги с Вас! Желая Ви сила, бодрост и хъс, за да продължавате да поддържате българщината жива!“