Поредните предизборни срещи на водача на листата на ГЕРБ-СДС за Пловдив област Цвета Караянчева бяха в Хисаря и Старосел. Тя бе придружена от областният координатор Георги Мараджиев и кандидатите за народни представители  Йордан Кръстанов, Цветелина Дурданова и Генчо Кинаров.

Водени от бившия кмет на община Хисаря Пенка Ганева и общинския ръководител Бойко Гавраилов Цвета Караянчева и кандидатите на ГЕРБ имаха възможност да разгледат  някои от най-известните археологически забележителности в Хисаря, сред които Римските терми, Южна крепостна порта "Камилите“ и Североизточна ъглова кула в античния град. По думите на Ганева те са били реставрирани и консервирани по време на управлението на ГЕРБ.

"Точно затова трябва да се запазват, съхраняват и експонират по най-добрия начин, за да може да се показват на туристите,  защото водят до преки икономически ползи за всяко населено място или регион, които могат да предложат подобен туристически продукт“, подчерта Караянчева.

Йордан Кръстанов - представителят на СДС в листата уточни, че по отношение стопанисването и оптималната експлоатация на минералните води публично-частното партньорство би ускорило развитието на този вид туризъм, който е изключително важен за общини като Хисаря.

Цялата пловдивска област и в частност Хисаря  са богати на културно-исторически забележителности и трябва не само да ги съхраняваме, а и да го развиваме, допълни и Мараджиев и добави, че по време на управлението на ГЕРБ в общините бе направено много, за възстановяване и съхранение на археологията и архитектурата на уникалните паметници.