Пловдивски криминалисти иззеха около 500 грама високорискови вещества  при специализирани действия миналата седмица. В отговор на активните мерки за предотвратяване на престъпления по линия "наркотици“ служители от отдел "Криминална полиция“ са реализирали две последователни спецакции заедно с колегите си от сектор "Специални тактически действия“.

В единия от случаите, при претърсвания на адреса на пловдивчанин и ползван от него автомобил, са намерени около 300 грама марихуана, 50 грама кокаин и 100 грама амфетамин. Допълнително са иззети електронна везна, мобилни телефони и други веществени доказателства за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК, а като съпричастен към незаконната дейност бил задържан и друг мъж.

Работата по документиране на досъдебното производство продължава под наблюдение на Окръжна прокуратура – Пловдив. При втората операция са били заловени трима участници в сделка с марихуана, а общото й конфискувано количество е около 47 грама.

В рамките на образуваното досъдебно производство те са били задържани за срок до 24 часа, единият е привлечен в качеството на обвиняем от наблюдаващия делото окръжен прокурор.