Остават броени дни до празника, който Сдружение “Духовно огледало" организира под названието “Панорама на детското и младежко творчество – Шедьоврите на Златю Бояджиев, през детските очи - 2024".

Мястото на срещата от 31 май до 2 юни 2024г., включително, е къща- музей “Златю Бояджиев" на ул. "Съборна“ 18 и пространствата около нея, където са разположени експозиции, творчески и музикални ателиета на талантливи деца и младежи от цялата страна, със специалното участие на детския духов оркестър “Джуниър бенд" от град Велико Търново и деца от детска градина “Брезичка" гр. София.

Всяка школа ще аранжира и своя изложба. В пространството до музея има и озвучена открита сцена, на която децата и младите хора се изявяват в областите на музиката и танца.

Най-древното място в Пловдив, Старият град, посреща най-младите надежди с цяла палитра шарени, щастливи и пълни с обич и надежда събития, в които нашите деца ще ни покажат, че бъдещето им принадлежи, защото са талантливи, позитивни и възхитителни.

Проектът на Сдружение "Духовно огледало“ се осъществява с финансовата подкрепа на Община Пловдив, като част от Културния календар на града за 2024 г.

Програма на събитието:

31 май – Пристигане и настаняване в гр. Пловдив;

1 юни

09 - 11ч. - Аранжиране на ателиета и изложби, подготовка на събитието

11ч. - Официално откриване и концерт на детска формация “Джуниър бенд" /деца от 1 до 4 клас/

11.30 - 18.30ч. концерти и музикална програма с участието на деца от детска градина “Брезичка" гр. София, творчески ателиета и изложби на открито

18.00 – 20.00ч музикално дефиле на младежка и детска формации на “Джуниър бенд"

Начална точка на дефилето - Къща-музей “Златю Бояджиев" - ул. “Съборна" №18

Трасе на дефилето - ул. “Съборна", ул. “Райко Даскалов", площад “Римски стадион", ул. “Княз Александър I", район “Капана" и обратно.

2 юни

09.00 -10.00ч.- Аранжиране на ателиета и изложби

10.00ч. – 13.00ч. - Концерти, творчески ателиета и изложби на открито