Международната пътна федерация Европа и Централна Азия избра Пловдивския панаир за провеждане на своя регионален конгрес. Това е най-мащабното и елитно събитие за годината на Стария континент. То ще се проведе в рамките на Международния технически панаир и заедно със Седмата национална конференция по транспортна инфраструктура.

Четиридневният форум през септември е посветен на бъдещето на мобилността и инфраструктурата. Конгресният център на Международен панаир Пловдив очаква над 1500 делегати от цял цвят и над 200 лектори в 20 тематични направления.

Конференцията включва също изложбена част с участието на компании - лидери в пътното строителство, специализирани софтуерни продукти, умна пътна маркировка, производители и доставчици на оборудване, проектантски и инженерни фирми. Изложението е с потенциала да привлече над 20 000 посетители.

Деловата програма е посветена на целия спектър от критични въпроси в сектора. Световни експерти ще предложат задълбочени анализи по теми като: интегриране на изкуствения интелект в инфраструктурата, управление на интелигентни транспортни системи, иновации в пътната инфраструктура, развитие на зелени и устойчиви технологии. 

Стратегическите дискусии ще обхванат финансови модели с акцент върху таксите за ползване на пътищата и възможностите за финансиране в транспортната инфраструктура.

От 24 до 27 септември Международен технически панаир ще бъде горещата точка за създаване на контакти на най-високо ниво и обмен на знания за мобилността и инфраструктурата. Вече се знае, че на събитието ще присъстват представители на всички пътни агенции в Европейския съюз.