Ваня Григорова, лидер на Коалиция "Солидарна България“ и водач на листата в 16-и МИР - Пловдив град, се срещна с пловдивчани на Главната улица в предизборния павилион на коалицията. Тя бе посрещната от Атанас Кръстев, втори в листата в 16-и МИР и председател на КТ "Подкрепа“ в Пловдив.

Tя каза, че ще работи за защита правата и интересите на работещите хора. С увеличаване на доходите на работещите ще има повече средства в осигурителните фондове, за да може старите пенсии да бъдат актуализирани и да бъдат достойни за възрастните хора. Ще работя за достойни доходи на работещите, които да гарантират достойни доходи и на пенсионерите. Ключов проблем е, че 2 млрд. лева от парите за пенсии отиват в частните пенсионни фондове, това са средствата,  които са ни необходими за изплащането на пенсиите. Необходимо е да акумулираме средства в пенсионните фондове така, че да направим пенсиите достойни, каза Григорова.

В Европейския парламент ще работя за защита на националните интереси и на българската енергетика - ядрената централа и комплекс "Мини Марица-изток", заяви Григорова. Зелената политика, наложена ни от ЕС, по никакъв начин не е съгласувана с българските национални интереси. Ние трябва да предоговорим Плана за възстановяване и устойчивост, ще настояваме за промяна на търговията с въглеродни емисии и намаляване на цената им, тъй като те правят енергетиката ни и икономиката ни неконкурентоспособна, а българските домакинства и граждани - още по-бедни енергийно, каза тя.