"В средата на кампанията сме и срещите ми в Пловдив област ми дават надежда. Хората видяха, какво могат от "Промяната“, как управляват чрез фалшификати и лъжи и са наясно, че чрез ефектни краткотрайни решения на политическите проблеми  не се правят сериозни реформи. През изминалите три години не видяхме конкретни политики, носене на отговорност и взимане на решения в полза на обществото. Българските общини се нуждаят от подкрепа, за да се преодолеят регионалните неравенства и да бъде наваксано изоставането в отделни региони.“ Така Цвета Караянчева – водач на листата на ГЕРБ-СДС за област Пловдив обобщи ситуацията в страната пред жителите на Брезово.

Тя уточни, че е време за промяна, за поемане на отговорност от хора, които имат опит и потенциал. Време е за лидер с държавническо мислене, уважаван в Европа, който няма да дискредитира страната ни пред световните лидери.

"Брезово е земеделски район. Основният проблем е поливането. В нашия  план имаше 800 милиона за тръби, а Асен  Василев ги пренасочи за батерии. Това е престъпно неглижиране на реалните проблеми“, коментира още Караянчева.

"Нашата цел е убедителната победа на ГЕРБ на 9 юни, за да имаме редовно правителство, което да реши проблемите“, подчерта областният координатор Георги Мараджиев, който придружаваше Караянчева. С тях бяха и кандидатите за народни представители Младен Шишков и Нели Минчева.

Втората спирка на представителите на ГЕРБ в община Брезово бе село Чоба. Там хората споделиха, че искат инфраструктура и достойни пенсии. И да имат читави междуселски пътища, защото без пътища няма бизнес, няма търговия, няма хляб.

"Всяко населено място има свои проблеми, но за решаването им е нужна политическа воля и дълъг хоризонт“, коментира пред хората водачът на листата на ГЕРБ-СДС Цвета Караянчева.

Караянчева изтъкна, че, дългосрочните политики се правят от редовно правителство, което милее за държавата и пести ресурсите й, така че да има за всички - и за столицата, и за малките села и махали.  Там, където хората обработват земята, трябва да се ремонтират напоителните системи, да се насърчават стопаните да произвеждат и да има пазар на продукцията, за да се гарантира поминъкът и да спре обезлюдяването на селските райони.  

Само с високо обществено доверие и подкрепа за политики ще успеем да се справим с политическата нестабилност, злоупотребата с власт и липсата на перспектива.

Караянчева и Мараджиев изтъкнаха, че е време  ГЕРБ отново да вземе управлението в свои ръце, за да реши първо политическата криза в страната, а след това да поеме път към Еврозоната и сухопътния Шенген.

"Убедителната изборна победа на ГЕРБ на 9 юни ще постави страната на пистата на бързото икономическо развитие. С номер 22 в бюлетината!“, призоваха представителите на ГЕРБ.