Докато обикновените хора ще се наложи да разкъсат почивката си по празниците, защото 2 май е работен ден, а някои дори и в почивните дни ще работят, кметът на столичния район "Витоша" реши, че той и подчинените му ще си удължат ваканцията.

Това става ясно от заповед, която кметът на "Спаси София" арх. Зарко Клинков е издал. Тя е датирана още от миналата седмица, 25 април.

Очевидно хората, които са намерили пролука точно в този ден, за да отметнат административни ангажименти в този столичен район по време на Великденските празници, ще ударят на дървено яйце.

Ето какво пише в заповедта на кметът Клинков от "Спаси София", която може да видите и в галерия с негов подпис и печат на Общината:

На основание чл. 46 от Закона за местното самоуправление и местната администрация, във връзка с оптимизиране организацията на работа в районната администрация

НАРЕЖДАМ

Отменям приема на граждани в административната сграда на СО-район "Витоша" за всички отдели и служители, включително на Главния архитект и Главния инженер при СО-Район "Витоша" на 02.05.2024 г.

Настоящата заповед да се сведе до знанието на служителите на районната администрация за сведение и изпълнение и да бъде поставена на информационното табло на СО-Район "Витоша" и на електронната страница на района.

Контрола по изпълнение на настоящата Заповед възлагам на Екатерина Емилова - Секретар на СО-район "Витоша".

Кмет на Район "Витоша", арх. Зарко Клинков