Във Второ РУ са регистрирани преписки по 6 случая за установени лица с наркотици при полицейски проверки. Това е станало през последните няколко дни, съобщи ОДМВР-Русе.

На 5 май на ул. "Самодивец" патрулен екип е проверил 24-годишен мъж и у него са били открити станиолова свивка с бяло кристалообразно вещество и розово хапче с форма на череп, за което е заявил, че е екстази.

На същата дата около 13:20 часа по ул. "Капитан Маринов" при проверка е засечена 22-годишна с полиетиленов плик, съдържащ суха тревна маса. По-късно същия ден, отново на ул. "Самодивец", около 15:50 часа е заловена 38-годишна жена, носила свитък от станиол с кафяво прахообразно вещество, за което е обяснила, че е хероин за лична употреба.

На 6 май вечерта, около 18:10 ч., при обход в русенския кв. "Чародейка“ полицаи от Второ РУ са засекли 34-годишен, който носел в себе си станиолова свивка с "кристал“.

Тази нощ около 23:50 ч. също при обход от полицейски патрул на ул. "Захари Стоянов" са проверени двама – мъж и жена, при което е станало ясно, че той държи две пакетчета с метамфетамин.

Всички открити вещества са предадени на полицията. Случаите са регистрирани, като са образувани проверки по описа на Второ РУ и работата по тях продължава.