В неделя, 17 март, след резултатите от изборите, руският президент Владимир Путин се е обърнал към руските граждани от предизборния си щаб в Гостини двор. Държавният глава на Русия е благодарил на избирателите за "патриотизма, доверието и подкрепата" и заяви: "Мечтаех за силна, независима и свободна Русия. Надявам се тези мечти да се сбъднат", предава РИА Новости.

В речта си Владимир Путин е споменал доброволческите легиони, които атакуваха Белгородска област на Русия, като е заявил, че "тези, които правят това, не разбират с кого си имат работа" и, че "ако врагът харесва "месомелачката“, това е дори от полза за Русия".

"Много съм доволен тази вечер да бъда с членовете на моя екип, съмишленици и сътрудници. Кои са бойните ми другари", е заявил руският президент.

"Предстоят ни много предизвикателства. И когато сме консолидирани, никой няма да ни сплаши или потисне, никой не е успял досега, не е успял сега и няма да успее в бъдеще. За в многонационална държава резултатите от тези избори са уникални. А това е най-важното условие за нашето движение", е посочил Путин.

"Предстоят ни много конкретни задачи. А изборните резултати са гаранция, че задачите ще бъдат решени и целите със сигурност ще бъдат постигнати. Искам да благодаря на всички ви за подкрепата и доверието", е допълнил той.

"Високата избирателна активност се дължи на драматизма на събитията, през които преминава страната. Още по време на Втората световна война се създава формация от предатели - власовците. Всички знаят как са завършили те. Тогава тези предатели се биеха на страната на нацистите, сега има точно същите, които се бият на страната на неонацисткия режим", е заявил Путин.

"В граничната зона врагът разполага група от около пет хиляди души, а загубите им са около 40 %. От 1500 диверсанти на последната атака 800 загинаха. И унищожаваме почти 100 % от тези, които са влезли на наша територия. Ако врагът харесва "месомелачката“, това е дори от полза за нас", е коментирал Путин.

"Гражданите, живеещи по границите, показват истинска смелост. Никой не ги е уплашил, такива хора е невъзможно да бъдат сплашени. Тези, които правят това, не разбират с кого си имат работа", е заявил руският президент.