Церемонията по встъпването в длъжност на Владимир Путин като президент на Русия се състоя в Кремъл, на нея не присъстваха представители на редица западни страни, но някои известни личности бяха сред гостите, пише Sky News.

В речта си при встъпването в длъжност Путин обяви необходимостта от "спасяване на народа", подкрепа за "вековните семейни ценности" и продължаване "работата по формирането на многополюсен световен ред". Путин също така призова да се помнят уроците на историята и "да не се забравя трагичната цена на вътрешните сътресения и катаклизми".

В тълпата имаше редица известни лица, които чакаха да видят как ръководителят на Кремъл полага поредната си клетва. Сред тях бяха:

Американският актьор (а сега руски гражданин) Стивън Сегал

Американският актьор, известен с филми като "Под обсада" и "На смъртоносна земя", е съюзник на Владимир Путин. През 2018 г. той е назначен за специален пратеник на Русия в САЩ.

Рамзан Кадиров, президент на Чечения, федерална република на Русия, от 2007 г. насам и се радва на значителна свобода на действие в замяна на осигуряването на стабилност в региона. Той е изпратил хиляди свои бойци в Украйна.

Лидерът на мотоциклетната банда Александър Залдостанов

Известен като "хирурга", Александър Залдостанов е лидер на бандата на мотористите "Нощни вълци" и е обвинен от САЩ в участие в анексирането на Крим.

Актьор Иван Охлобистин

Бивш свещеник, Иван Охлобистин е руски актьор и режисьор.

Руският министър-председател Михаил Мишустин и министърът на отбраната Сергей Шойгу

На церемонията присъстваха и множество политически и военни фигури.