Руският президент Владимир Путин подчерта важността на решаването на бойните задачи в Украйна с минимални загуби, пише РИА Новости.

На среща с военнослужещи, която се проведе след встъпването в длъжност на 7 май, Путин говори за важността на подобни мероприятия, тъй като те дават възможност да се говори откровено с бойците.

Лидерът на страната отбеляза, че иска да знае истината за ситуацията на фронта и мерките, които трябва да се вземат за победа.

"За да бъдат още по-успешни действията на нашите бойни части, за да се решават задачите с минимални загуби и, разбира се, да изпълняваме всички задачи, които са ни поставени от Родината“, заяви той.

Преди това Путин подчерта, че не се съмнява в победата на Русия в Украйна. Според държавния глава основното условие за победата е смелостта и героизмът на руските войници.

По време на речта си на Парада на победата в Москва Путин заяви, че Западът се опитва да изопачи истината за Втората световна война, защото това пречи на тяхната колониална политика.